Svazek obcí Za Letištěm

Svazek obcí Za Letištěm

Rosénka, dětský folklorní soubor [ Folklorní soubor či skupina FoS ČR ]

Folklorní soubor Rosénka přináší už 25. rokem do Prahy folklor Jižní Moravy. Jako jediný pražský kolektiv se aktivně věnuje zpracování dětského materiálu, her, písní a říkadel z této oblasti. Dospělá složka souboru, Velká Rosénka, vznikla netradičně až mnoho let po dětské skupině a v tomto roce slaví 10. výročí.
Soubor je součástí obecně prospěšné společnosti Dejvické divadlo, jejímž zakladatelem je Městská část Praha 6. Sídlí v prostorách mateřské školky v ulici Mládeže na Břevnově, kde se při pravidelných zkouškách střídá 5 dětských přípravek, 3 taneční skupiny a 2 cimbálové muziky. (Podrobnosti o jednotlivých součástech Rosénky čtěte v sekci Rosénka|Skupiny. - viz níže na stránkách souboru)

Repertoár souboru čerpá převážně z oblasti hradišťského Dolňácka, ale rozšířil se také o Uherskobrodsko, Kopanice a moravsko-slovenské pomezí. Rosénka je známá především zajímavým výběrem materiálu a jeho netradičním zpracováním, o čemž svědčí četná ocenění z domácích i zahraničních festivalů a přehlídek.


V sezoně 2007/2008 Rosénka oslavila své 25. narozeniny. V rámci jubilea byla vydána knížka o souboru, jeho historii, s fotografiemi a příspěvky členů, přátel i vyznámných diváků souboru. Během podzimu bude také vytištěn písničkový kalendář na rok 2008 s kresbami malířky Lenky Jurečkové. Na jevišti začne pro Rosénku 25. sezona folklorním galaprogramem koncem listopadu a výročním dětským pořadem v první polovině prosince. Na jaro roku 2008 chystá soubor několik folklorně-divadelních představení v Dejvickém divadle, kde se představí nejstarší skupiny souboru v režii Davida Pavlíčka. Na podiu Dejvického divadla bude také na jaře 2008 Cimbálovou muzikou Rosénka pokřtěn kompaktní disk.
Veškeré informace, přesné termíny a místa konání, ale i ostatní akce souboru naleznete na www.rosenka.cz.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Dětský folklorní soubor Rosénka
Radka Baboráková
Mládeže 19
169 00 Praha 6
Česko (CZ)
tel: (+420) 233 359 195
(+420) 723 300 512
fax: (+420) 241 765 012
Rosénka, dětský folklorní soubor

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.rosenka.cz

AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 13.02.2010 v 23:08 hodin
člen
Železnohorského
regionu
logo: MAS Železnohorský region