Svazek obcí Za Letištěm

Svazek obcí Za Letištěm

Křivoklátské panství [ Regionální turistický produkt ]

Křivoklátské panství Velíz Hudlice Bratronice Křivoklát Krakovec Slabce Tyřov Kublov Žebrák Točník Hředle Zbečno Chyňava Horní Bezděkov Kyšice Kožova Hora Velká Dobrá Družec Tuchlovice Žilina Lány Běleč Běleč Slabce Krakovec Týřov Kublov Žebrák Točník Hředle Zbečno Chyšava Horní Bezděkov Kyšice Kožova Hora Velká Dobrá Družec Tuchlovice Žilina Křivoklátské panství
Zveme vás do míst, k nimž nejednoho příběhu se váže. Poodhalíme vám roušku tajemné minulosti, ale prostoru pro vaši fantazii si vám také dovolíme ponechati. Vždyť co pobavení a nového vzdělání Vám bádání po stopách naší historie skýtati bude.

Račte si prohlédnouti malebná zákoutí této oblasti krajiny české. Pokochejte se výhledy z výšin našich hradů, zámků i zřícenin. Stejně tak učiniti můžete z místa tomu přímo v názvu nabádajícím - z rozhledny. Ba ani neleňte vylézti na vrcholky kopců či skal, pohled v širou dáli nechť vám odměnou, i dobrý pocit z vaší fyzické zdatnosti. Měřiti své schopnosti nemusíte pouze na trasách pěších, hleďte si nechat koně osedlati a ku projížďce se na jeho hřbetě se vydati. Kdo přeci jen netroufne si nebo zrovna po libosti mu jízda na oři není, nechť využije kol a tras pro ně stvořených. Také vodních přepravních prostředků použíti můžete, v příhodných oblastech zakotviti a tělo své koupelí, lehkým občerstvením či krátkým odpočinkem osvěžiti. Bude-li třeba déle odpočívati či na noc hlavu složiti, jistě ze široké nabídky vám dáno vybrati bude. A to nevyjímaje kvalitní nabídky chutné krmi ! Vždyť po vytrvalém pohybu na čerstvém vzduch nejednomu rychle vyhládne. Dalšího dne pak ku předu pokračovati v pohodě budete. Čeho více je radno si přáti ... šťastnou cestu!

Tímto vás srdečně zdraví dvorní kancléř Křivoklátského panství.

Neváhejte a sami se svojí návštěvou o tvorbu našich dějin zasloužiti můžete.

UPŘESŇUJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.kpanstvi.cz

AKTUALIZACE: Jiří Markl (Informační centrum venkovských regionů) org. 2, 24.02.2005 v 14:19 hodin
člen
Železnohorského
regionu
logo: MAS Železnohorský region